Het Tijgerparadijs

Dit boek kunt u aanschaffen als u een visum voor Nepal komt halen op het Consulaat van Nepal, Herengracht 562, Amsterdam. Kosten € 15.

U kunt het ook bestellen door een e-mail te sturen naar consulate@nepal.nl. U krijgt dan een retour e-mail met ‘hoe en wat’. Kosten in dit geval € 20, inclusief verzenden. 

***

Prof. Dr Constant van Ziel is een vermaard bioloog, zijn Institute for Wildlife Ecology and Nature Conservation (IWENC) is internationaal toonaangevend.

Na een hevige concurrentiestrijd wordt hem een felbegeerde onderzoeksubsidie toegekend die hem in staat stelt de natuur ten zuiden van de Himalaya van de ondergang te redden. 

Zijn aanpak is absoluut grensverleggend, maar ook vol risico. Desondanks lijkt hij in zijn opzet te slagen. Met zijn enthousiasme weet Constant iedereen aan zich te binden, maar is hij wel tegen zijn eigen succes opgewassen?

***

Lezers schrijven:

“Ik heb je boek in één ruk uitgelezen. Je verstaat de kunst luchthartig, geestig en uitdagend te zijn met een zekere arrogantie, terwijl er tegelijkertijd vaak een diepere bodem van onzekerheid, ook van zoekende en tegenstrijdige gevoelens onder ligt.”

“Wat een goed geschreven verhaal. Het leest als een trein voor een in de problematiek van tijgerbeheer ingevoerde bioloog. De ontwikkeling van het verhaal is mooi uitgewerkt, de spanning naar de hilarische climax wordt zorgvuldig opgevoerd, de tragische deconfiture aan het slot is kort en sober.” 

“Dank voor enkele heerlijke uren leesplezier. Je hebt een fraai en strak gecomponeerd boek geschreven dat zeer vlot wegleest. Knap werk. Om veel passages heb ik echt hartstochtelijk moeten lachen: zo onbedaarlijk over the top  Ik ken in feite geen boek dat zo rijkelijk is aangekleed met sterk uitvergrote stereotypen over alles en iedereen. Wat zijn vooroordelen toch eigenlijk heerlijk!” 

“Meesterlijk boek. Het verhaal is levendig, de hoofdstukken zijn kort. Er is veel humor, als het ware een serieuze variant op ‘Adriaan en Olivier’. Je schrijft echt goed, met mooie literaire vondsten.”